juletider

Det var denna julen! Ganska skönt att den är över faktiskt. Men det har varit en riktigt mysig jul hemma i Växjö. Julafton erbjud god julmat, packet och mys med familjen. Vad mer kan man önska sej!? Och så juldagen var det självklart utgång! Så himla kul att traffa alla gamla vänner. Synd att man inte fick spendera mer tid med er men hoppas att vi ses snart igen! Kan inte hitta sladden till kameran nu så får lägga upp bilder vid ett senare tillfälle.

Det kändes rikigt bra att va tillbaka i Oslo, även om man längtar bort till värmen så är jag helt klart nöjd över min tillvaro i detta nordiska land, okej nån plusgrad varmare hade inte skadat! När jag kom hem i söndags satt Nina och Fanny soffan och mös. Vi började prata lite om framiden. Dom planerar en resa i februari men jag vet inte om jag ska följa med. Jag vill ju tågluffa sen till sommaren och ska även försöka spara pengar nu till hösten. Vi pratade om att vi skulle flytta till Malmö och plugga. Hade varit perfekt om några ville flytta. Jag kommer nog känna mej klar med Oslo till hösten och va sugen på att göra nått annat. Men samtidigt vill jag ju inte lämmna vårt underbara lilla kollektiv här i Oslo så tänk va kul om vi flyttade till en stor lägenhet i Malmö allihopa! Vii får se hur det blir. Jag och Sarah pratade lite om Londonn till hösten med. Tur att det är långt kvar tills dess, just nu har vi en fantastisk vår och sommar att se fram emot!

Ha de!

Löshår, efterfest, pepparkakor och glögg.

Helgen har varit kjempe greit! När jag slutade kl 14.00 i fredags och visste att jag var ledig hela helgen fick jag en sådan härlig fredags känsla. På kvällen var vi på bio, den sista Stieg Larsson filmen. Den var skit bra! Det var himla längesen jag var på bio så det var riktigt kul. Skönt att ha en alkoholfri fredag. Efter bion hade jag och Nina uppesittarkväll, blev mest att vi låg i soffan och pratade och käkade natt macka för att bli piggare, blev även ett avsnitt av ”bonde söker fru” då vi båda levde oss in i kärlekens värld! Hehe singlar som vi är njöt vi av att se lyckliga par åka på kärlekssemester! När klockan närmade sej halv 4 ville ögonlocken inget annat än att stängas så vi gick motvilligt och la oss. På lördagen blev det en runda i byn och lite julklappsshopping. Vi sa att vi skulle köpa varsin julklapp till hemmet för 100 kr så jag och Nina la ihop våra slantar och slog på stort! Det blev ett spel från designtorget, liknande sanning eller konsekvens och en kylskåpsmagnet med det fina budskapet: ”Sex är det finaste som finns mellan tre människor” . Av allt som finns att köpa i Oslo visade det sej idag att Fanny och Sarah hade köpt exakt samma sak (spelet)! Sjukt komiskt! Jag köpte även en julklapp till mej själv i form av lite löshår. Eller det var faktiskt inte så lite och inte så billigt heller för den delen. Men jag tyckte att jag var värd en julklapp. Frusna som istappar småsprang vi sista biten hem där det väntade sconebak. Hemma möttes vi av en trevlig överraskning i form av tre karlar, Jonas, John och Kopp. Det blev scones och te för hela slanten. Nu när jag ser tillbaka på helgen så har det verkligen varit en sådan helg som man inte vill ska ta slut.

 

Lördagskvällen avslutades med lite hemmafester. Förfest: Jonas, Inflyttningsfest: Karin, Efterfest: Danne. Haha jag kom hem klockan två på dagen idag! Vi satt nog uppe till kl 9 på morgonen. På vägen hem gick jag om Kiwi, som har söndagsöppet nu innan jul, och handlade frukost. När jag kom hem sackade vi igenom kvällen och jag uppdaterade alla om efterfesten. Haha fick ett förlag om att åla till Spanien nu den 26 till den 4. Träffade en kille ska dit och spela fotboll så jag skulle få flygbiljett och gratis boende, haha! Hade ju varit galet kul att följa med nån man inte känner till Spanien. Men realist som jag är och med en mamma som nog inte hade släppt iväg mej tackade jag nej till erbjudandet…

 

Här hemma har vi haft lite julafton med glögg, pepparkakor och paket. Jag har även hållit en liten gitarr kurs för Nina som med är as sugen på att lära sej spela gitarr. Hon sa till och med att hon vill köpa en. Då kan vi klinga ihop här hemma!

 

Här kommer en bild på resultatet av min julklapp till mej själv!


var tog min energi vägen?

Ibland finns det så mycket man vill göra men så lite tid. Man hinner nästan bara jobba, sova, äta och träna. Just nu sitter jag här helt orkeslös och njuter av att Fanny diskar till Leona Lewis. Tänkt städa lite men blev sittandes här.  Jobbade sent igår och tidigt idag så det blev inte så många timmars sömn inatt och det känns! Tänker i alla fall lägga upp lite bilder från inflyttningsfesten.












festernas fest på byns bästa gata!

Hei folkens!
Inflyttningsfesten var jätte lyckad!
Vi stod och sjöng singstar och helt plötsligt var hela vardagsrummet fullt av folk. Jag sprang runt och försökte umgås med alla, haha gick väl sådär! Det kom mycket folk men inte FÖR mycket så det var skönt. Det ända som gick sönder var jackhållaren i hallen och ett vin glas i morse när jag diskade. Så det var faktiskt bra gjort. Och så var det bara en granne som klagade på efterfesten men det hör väl nästan till tycker jag. Det blev lite utgång med. Quadiz var skit kul. As skön musik så jag dansade hela tiden.
Hur har dagen efter varit då? Ganska lugn måste jag säga. vi tog tag i städningen ganska tidigt så vi hade det gjort. Sen sov jag och Fanny i soffan ett tag. Tanken var att vi skulle kolla på film men jag hann nog somna innan den ens börjat. Vaknade när det hade börjat mörkna och stämde gitarren som hade blivit lite misshandlad av en full ladyboy på festen. Så blev det lite Laleh. Men nu måste jag lära mej en ny låt känner jag. Ska passa på att kolla upp lite texter nu nät jag sitter vid internet. Sen blev det pizza och cola och efter det gick jag, Anna och Fanny hem och kollade dom senaste avsnitten av Paradise hotell hemma hos John.
Lite mer om festen kanske.. Det var skön stämning, skönt folk och jag var glatt berusad. Blev så chockad när Shady kom, en kille som jag jobbade med på Skjeggeröd. Det visade sej att han ska flytta hit om några månader. Grannarna kom med, hann tyvärr inte prata så mycket med dom men det verkar som att vi har skönt folk i huset, förutom en tant på andra sidan. På efter festen när jag och Andreas sitter på balkongen och röker fyra cigaretter i rad och diskuterar varför man blir kär i just den personen och inte i vem som helst, lixom vad det är som gör att man blir kär i någon, med högsta volym av Linda Bengtzing "jag ljuger så bra", hör vi hur någon skriker på balkongen på andra sidan att nuuu är klockan halv 6 på morgonen och jag ringer snart polisen!! ouupsss vi ska nog stänga av musiken hehe! Så då var festen slut!

la familja!

Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva hur mysigt och bra vi har det i vårt nya lilla kollektiv! Det är bara helt perfekt! Det känns verkligen som att vi är en liten familj.
I måndags var vi på Ikea och handlade, började med att käka köttbullar och potatis! Sen gick vi igenom allt vi behövde och sen var det bara att fylla vagnen. Det blev ganska mycket köksutrustning men även lite annat, bland annar en ny taklampa som vi kämpade länge med att få att lysa och att hänga rakt. Alla gick varsin handuk i olika färger som ska hänga i duschen och så köpte vi lådor till hyllan i duschen. Och en whiteboard tavla!


Byns bästa gata!


En lapp!


Tilda fick sätta upp lampan efter att Fanny fick den att lysa!


köket!


Ninas förtjusande gardiner!


Party pinglorna Emilia och Johanna tittade förbi!


Det slutade med cheap monday på Yatzi!

Markveien imorgon!

Hej hopp!
Idag har jag varit ledig så jag började dagen med ett träningspass! Så himla skön start på dagen. När Fanny kom hem fån jobbet åkte vi till vår nya lägenhet. Jag städade av rummet lite och John kom förbi. Har fått stämmaren till gitarren nu så nu kan jag äntligen spela igen, gick riktigt bra idag faktiskt. Jag spelade lite för Nina när hon städade! Känns jätte kul att flytta! Imorgon kör vi alla grejer så efter jobbet imorgon ska jag åka till den nya lägeheten. Nu är jag så himla trött. Ska bli skönt att sova! Godnatt!

1 december!

Helgen blev ju inte riktigt vad jag hade planerat men det blev helt okej ändå. Var faktiskt rätt skönt att komma hem. Var bara hemma på fredagkvällen och på lördagen kom mormor och morfar och käkade lunch och efter det gick jag och mamma en lång promenad i skogen. På kvällen satt jag, Sanna, Nina och Lisa hemma hos Linus och drack lite och sen åkte vi till deluxe. Det va en bra kväll som avslutades på statiol Teleborg, hahah!! Där Lisa bjöd alla som villa smacka av hennes korv! På söndagen åkte jag ut till pappa och vi hade en toppen dag, spelade gitarr, spelade kort, åt pizza och mös! Sen på kvällen kom Alex och Nina och vi titta på reprisen av Idol och fikade. Gitarren fick följa med mej till Oslo, har tyvärr inte lyckats stämma den men ska hem till John imon när jag är ledig så får han hjälpa mej.


Här kommer lite bilder fån hemma!


Världens sötaste katt!


Lite pepparkakor hann vi baka!

RSS 2.0