och så hamnade jag här...

...hemma i kära Växjö!
Jag menar vad är väl fetaset dupstep klubben i London mot Kafe deluxe i Växjö!!??

Jag möttes i alla fall av två glada frisörer i Göteborg som också skulle ner mot vår kära hemstad så det va ju trevligt!

En glad nyhet! Jag ska flytta ihop mej Tilda, Fanny, Anna, Sarah och Nina i en lägenhet på grunerlökka!!
Vi flyttar redan på tisdag. Fatta vad kul vi ska ha!
Nu ska jag inte deppa för att jag inte är i London. Som sagt staden finns ju kvar!

godnatt!






FAAAANN

nu börjar jag lipa!
inser att mitt pass är ju för fan hemma i växjö
jag kommer inte komma till london ikväll!

tomorrow!

Va hemma hos John och Josefin igår och käkade räkor och drack vin. Det va jätte trevligt. Fick för mej att spela gitarr och gick in på svenskatappar.com och letade upp acorden till lalehs låt november. Visade sej att jag kunde alla acorden utom Bm. Det va skit kul att spela så nu har jag bestämt mej för att börja öva lite. Måste bara ha en gitarr. Ska gå in på finn.no och kolla om man kan hitta nån billig.
Vad måste göras idag då? Jag börjar jobba om tre timmar. Måste köpa en handväska som jag kan ha imorgon när vi åker till london. Jag har bara en jätte liten väska och måste hitta nån där man kan få plats med nått ombyte. Hittade en billig på hm så det får bli den. Sen måste jag kolla upp var räkningen till mitt gym har tagit vägen denna månaden. Måste käka lunch. Och så måste jag tänka ut vilka outfits jag ska ha i helgen. Man vill ju passa på att va lite extreme när man är i london. Ska jobba imoron till 18.00 så måste åka till flyget typ en timma efter att jag har slutat så allt måste bara färdigt idag. Usch vad mycket måsten det blev helt plötsligt.

Anna som jag bor med har ju bott i london så hon vet var man ska hänga=)

Fanny hade lagt upp ett klipp på Anna och två hon bodde med i London. Riktigt mysigt klipp som jag tänkte sno.


We're the trees still green in november

Igår var det ju måndag och det betyder ju utgång, i alla fall för mej och Fanny. Vi sjöng sing star, drack drinkar och tog t-banan ner till byn! Mötte upp Johanna, Emilia och Nina på quba efter ett misslyckat försök att ta oss in på fisk och vilt. Vi drack en öl och hade trevligt. Sen kom Sara och hennes jobbarkompis och vi bestämde oss för att gå vidare. Måndagar har inte jätte mycket att erbjuda utan det är lixom på fisk och vilt det händer, i alla fall så här i november, så vi sa att vi skulle göra ett andra försök och ta oss in. Väl inne blev det mer alkohol!! Det va bra stämmning men vid halv tre fick det bli en taxi hem för min del. Fanny och co festade vidare. Jag väcktes kl 8.00 av en efterfestad Fanny. Vi små pratade lite men båda somnade ganska fort.

Nu till våra lägenhets bekymmer. Det står mellan två lägenheter. En är en med 5 sovrum där två rum inte är riktiga rum så det finns inga fönster och frågan är om dom verkligen är boendevänliga. Det som hade vatt kul hade varit att då hade även Sara och Nina flyttat in. Det var ett stort vardagrum och separat kök och en balkong plus att el och allt ingick. Sen har vi en lite mindre lägenhet precis vid sofienbergsparken men två sovrum som i så fall jag Tilda, Anna och Fanny delar på. Den va jätte mysig! Vi känner dom som bor där nu och får flytta in 18 december om vi vill. Där finns både diskmaskin och tvättmaskin vilket är skönt att slippa fixa själva.
Vi får se vilken det blir. Sara och Nina får kolla på lägenheten idag och se vad dom säger och om det inte blir den stora så blir det den lilla.

Nu ska jag gå och handla frukost!






Laleh kommer till Oslo nästa helg, synd att vi är i London då.
Hade så gärna velat se henne!

solen skiner!!

Idag ser man solen för första gången på tre veckor! Känner för en lång promenad men vet inte om formen är den bästa. Vaknade precis så måste känna efter lite först. Har ju ett avsnitt av paradise hotel att ta igen, Fanny ligger steget före, och så har ju en väldigt bra bok som måste läsas ut innan Josefin åker hem om en vecka.
Igår skulle vi gå på visning på en lägenhet, Fanny var sjuk och Tilda jobbade så Ulrika hängde med. Kom tyvärr 10 minuter för sent och han hade åkt därifrån men vi får se den på söndag istället. Ulrika som inte hade så mycket planer hängde med mej hem till John och Josefin, jag bjöd av mitt vin och vi blev alla lite runda om fötterna så vi bestämde oss för utgång. Blev nån bar uppe vid birkelunden där det satt ett gäng som John hade snackat med innan. Vi drack varsin öl och sen kom Martina och Kalle! Martina åker ju med om en vecka, hon och Josefin ska åka till Sydamerika och USA i tre månader! Så dom ska ha hejdå fest idag... lite synd att man inte kan gå! Men KIWI festen blir nog kul den med! Skit tråkigt att Josefin ska dra. Hon vet inte vad hon vill göra när hon kommer hem från resan heller så det ju inte ens säkert att vi ses sen. Hoppas vi håller kontakten i alla fall.

Fanny den stackaren har legat hemma nästan hela veckan. Hon har haft nån influensa förmodligen men gick till jobbet idag så hoppas att hon orkar med att festa ikväll. Jag har en känsla att det kommer bli en bra kväll! Ska börja förfesten redan kl 18.00 hemma hos Julianne. Tänkte på igår vilka sjukt härliga jobbar kompisar jag har, vi är nästan alla runt 20 år och det är verkligen mysiga människor som höjer stämningen på jobbet. Hoppas att alla tycker det om mej med. Det är ju jag som oftast har ansvar och det är jag som ska se till att allt blir gjort och om det uppstår problem ska jag lösa dom så jag kan va riktigt stressad ibland. Jag måste ändå säga att jag gillar rollen som låsansvarig. Tycker det är kul att föredla dagens uppgifter och va den som håller koll på allt. Det va faktiskt en kund (stamkund) som frågade om jag va butiskchef och när jag sa att jag inte var det så sa hon att hon tyckte att jag hade passat som det minns inte exakt vad hon sa men hon tyckte att jag hade dom egenskaperna. Sånt är alltid kul att höra!

Nehe nu är klockan halv två och jag måste gå och köpa frukost.
Ska ta med mej kameran ikväll tror jag så imon blir det förmodligen lite bilder från party ala kiwi!
kos och klem!

Saknar!

Snart har det gått ett år sedan vi var ute och reste! Helt sjukt vad tiden har gått fort sen jag kom hit till Norge! Fick världens tillbaka längtan till alla våra middagar på mysiga restauranger vid havet, långa varma bussresor, svettiga lakan, toaletter utan spol funktion, hängmattan på lombok, paddlingen i surfet, den tunga ryggsäcken, vita stränder, åka moped på koh lanta, dricka massa shakes, chang öl, äta med gaffel och sked, massage, fried rice, dricka inhemsk sprit på My Bar, åka upp till norra Thailand och rida på elefaner och inte minst att spendera varje dag med Elin, Lisa och Cajsa och bara göra det man känner för varje dag!! Känns väldigt tungt att gå till jobbet en grå och regning dag när man ser tillbaka på allt detta. Åh vad jag vill tillbaka!! Bara några veckor hade behövts. Tycker vi i alla fall ska ha en reunion snart tjejer så att vi kan dela alla bilder och snacka om alla härliga minnen och även dom lite mindre trevliga händelserna vi var med om...=)


Förstår ni att man längtar tillbaka!!


lägenhets sökandet fortsätter

Och vi som trodde att vi hade hittat, the one!
Nej då! då höjer han hyran för att vi är två som ska dela på ett rum. Så den lägenheten blev det inte. Tilda blev lite besviken och hon har ju ingenstans att bo den 1 december. Men man kan inte betala hur mycket som helst för att dela på ett litet rum. Josefin tipsade om en på hennes jobb som skulle flytta från sin lägenhet, den va på tre sovrum och en hyra på 12000. Hoppas vi får komma och kolla på den snart. Men för mej och Fanny är det ju ingen panik vi bor ju bra som vi gör. Men visst en egen lägenhet på lökka hade jag inte sagt nej till. Men vi fortsätter att leta och ska på en visning på fredag. Hoppas att det löser sej. Just nu orkar jag verkligen inte bry mej om någonting. Fick stor lust att bo kvar här och spara pengar och dra ut och resa igen. Men som sagt det är ju inte dom bästa tiderna att säga upp sej i och jag vill inte sätta mej i samma situation igen som jag var i när jag kom hit, helt pank!


Har inte så mycket mer att säga just nu.. Hade velat läsa min bok men Fanny ligger inne på rummet och är sjuk och här ute i vardagsrummet är TV.n på.

Blir nog sängen nu och träning imon!
Godnatt folkens



back i Oslo!

hej hej!
nu är jag tillbaka i oslo! !
det firade vi med lite singstar, vin och utgång! en måndag! visade sej tyvärr att vi var lite för små för "fisk och vilt"(ett uteställe) men då drog vi till Justitsen! Där var det typ 50 års fest! moahha nåja,  nu är vi hemma och Fanny fylle plockar ur diskmaskinen!!

Vi var på visning på en lägenhet idag. Jag Tilda och Fanny är sugna på att hitta en egen lya. Fan va nice att ha fest när man vill, filmkväll när man vill och inreda som man själv vill! Slippa rätta sej efter andra...

Ska på tre visningar till i veckan så hoppas på att nått verkligen känns rätt.

kolla in Fannys blogg så får ni se lite bilder och en video på mej när jag sjunger singstar! =)
Nu i veckan blir det ingen skräp mat och mycket träning, känns som att jag har lite att ta igen!
Puss på er alla där ute!

lite bilder från helgen







Söta Lisa och jag är på julmarknad på Liseberg!

KIWI

Så här snygga kollegor har jag på jobbet:




Idag har det varit en låång dag. Gick upp kl 06.00 och jobbade till 15. Efter det åkte vi direkt på kurs. Har fått utbildning inom Kiwi nu som låsansvarig. Det va 5 timmar i går och 5 idag. Alltid kul att få lära sej mer och att få betalt för det är ju ett plus i kanten!

Snart blir det sängen!
puss och godnatt




London calling!

När jag kom hem efter jobbet idag möttas jag av två exalterade Fanny och Anna. Hanna vi ska till London!! Efter lite krabb med Ryan Air och en prishöjning på 300 så bokade vi tillslut varsin flygbiljett. Men 400 tur och retur till London är ju inte så farligt. Så den 27 november bär det av. Kommer dit på fredag kl 23 och åker hem på söndag morgon kl 6. Så äntligen ska jag få uppleva staden jag alltid velat åka till och till och med funderar starkt på att flytta till. Anna har redan bokat en klubb vi ”bara måste gå på” . Hon har ju bott där i ett halv år så hon har lite kontakter. Perfekt! Ska bli sååå kul!

 

Fick helt plötsligt massor att se fram emot. Nu på lördag blir det Göteborg. Från början var det meningen att Lisa skulle komma hit till Oslo men eftersom hon skulle jobba till 4 och jag var ledig så sa vi att jag lika gärna kan komma dit. Jag är i stort behov av en klippning med så det passar bra. Så mailade jag min kusin Anna som jag inte sett på flera år och vi sa att vi skulle ta en fika. Hon bor och pluggar i Göteborg.

 

Och nästa helg är det julbord med jobbet! Som vår butikschef har pratat om sen juli, haha nej inte riktigt men nästan. Så nu har jag tre helgen uppbokade!

 

Spara pengar får bli ett senare projekt. Just nu vill jag bara leva!

 


hemmafest!!

Igår efter jobbet mötte Tilda upp mej på Kiwi så gick vi hem hit och drack rosevin med fanta och diskuterade allt vad livet har att erbjuda. Tilda har ju blivit assisterande butikschef på sitt jobb så hon planerar att stanna här nu i ett år. Vi har ju sagt att vi ska hitta en lägenhet och hon är beredd att ställa sej på ett kontrakt. Just nu känner jag bara att jag är i en fas i livet då jag inte vill binda upp mej för mycket. Visst jag trivs jätte bra här och att ha en egen lägenhet där vi flyttar ihop med några som vi verkligen vill bo med hade ju vatt as nice. Men just nu är allt så lätt, jag har en hyra på 2250 och bor jätte nära jobbet och träningen. Så om jag bara ska stanna en kortare period här i Oslo vill jag bo kvar där jag bor nu. Men om jag vill stanna till nästa sommar hade ju en lägenhet på lökka varit ett lockande alternativ. Det är ju lätt det skönaste området att bo på här. Vi får se hur det blir. Än så länge har vi inte hittat nån lägenhet så jag behöver ju inte göra mitt val idag.

 

Tillbaka till gårdagen. Efter att ha berusat oss lite på mitt rum gick jag och Tilda vidare till en fest här på majorstuen. Det visade sej att hon som hade festen hade handlat öl av mej tidigare på Kiwi. Så vi var välkomna in! Hehe. Hon och hennes kompis hade spanat in en på mitt jobb, Henning så jag ringde dit honom, hum undrar hur det gick för dom om det hände nått sen.. Henning gillade i alla fall uppmärksamheten, haha! Festen spårade ut lite och jag kände att min förkylning tog överhanden så jag lämnade festen och det var nog tur. Man mår väl som man förtjänar idag! Men vem kan säga nej till en hemmafest!!?

 

 

 

 

Sen är det ju en speciell dag idag! PAPPAS DAG!

Grattis på Fars dag kära Farsan!

Se vilken fin pappa och bror jag har!


Lite sköna dance moves!

Freeedag!!
Här kommer lite inspiartion till er som ska ut och dansa ikväll!!




Själv är man hembjuden till sin kära bror och han flickvän på middag.
Så det ska bli en lugn fredag så att jag kan jobba imon.
Sen måste jag bara säga att jag är glad, moahaha. Just nu önskar jag att jag gick i 6.an så hade man bara kunnat fråga chans direkt! haha då spelade det ingen roll om man kände varann eller inte utan va man kär i nån så frågade man chans helt enkelt. Haha inte för att jag är kär men lite nyfiken.

Nu måste jag snart ta mej en dusch, mina slingor i håret har helt tappat sin lyster.
Så hoppas jag att jag duschar av mej lite förkylning samtidigt.
Som pappa säger så brukar man faktiskt känna sej lite som en ny männsika när man har duschat!

Håper dere får en koselig fredag!

Jag ser det snöar!

Idag snöade det i Oslo!!
Jag satt på trikken på väg till Gina Tricot för att lämna Fannys leg till Emilia. Inte så smart av Fanny att glömma det här hemma när hon åkte till Stockholm igår men sån tur va så skulle även Emilia till den kungliga huvudstaden. Annars har jag inte gjort så mycket mer. Mår lite bättre idag men ska inte jobba idag eller imon så hoppas att jag är frisk till lördag! Tycker faktiskt att det är ganska mysigt att vara hemma och va sjuk. Har laddat ner massa film. Igår kollade jag på Stockholm boogie och Wallander och idag blev det Johan Falk. Sen har det ju självklart blivit lite bra svensk web TV! Ska passa på att bara ta det riktigt lungt nu så jag blir frisk!

Som sagt åkte Fanny hem till Stockholm igår, vilket kanske va tur för annars hade jag säkert smittat henne. Men lite tråkigt att hon inte är här! Nu var jag borta förra helgen och så åker hon denna. Men det kanske är bra att vi är borta från varann lite med så är det desto roligare när vi ses! Hade vatt kul att följa med till Stockholm nån helg. Men det är så mycket man vill göra att helgerna inte räcker till.



Lite bilder från vårt rum!
.




Så här ordentlig är Fanny! Alla papper i en mapp! :)

Ha en härlig torsdag!








Babylonsjukan!?






Går allt ut på att tjäna pengar på andra?

 


Jag vill inte tro det men just nu inser jag att jag för tillfället inte har dom bästa arbetsvillkoren. Jag får jobba 100 procent men har bara ett kontrakt där jag är uppskriven på 13 timmar. Så om jag blir sjuk så får jag inte betalt! Känns sjukt segt nu när det är november och halv skatt här i Norge. Men jag ska i alla fall vara glad att jag har ett jobb och får bra betalt när jag väl jobbar. Idag tillhör Sverige Europas bottenliga när det gäller ungdomsarbetslösheten.

”Jobba för två tredjedelar av lönen. Så vill Centerpartiet kapa ungdomsarbetslösheten. ” Läste jag i en debatt artikel i Aftonbladet. I mina öron låter det helt sjukt. Vadå ska vissa få mindre betalt för samma jobb bara för att dem inte har någon erfarenhet. Det är något som faktiskt är positivt här i Norge. Företag sattsar på unga och du kan få ett jobb utan att ha erfarenheter i just den branschen. Min butikschef är en svensk tjej född 1985 och det känns som att det inte skulle hända i Sverige.

 

 

Medans en hemlös får ut 21.000 kr till sin begravning av socialen får en som har litat på folksam inte fåt ut mer än 12.000 idag. Vad är det som håller på att hända!? Just detta har hänt min mormor och morfar. Dom som alltid har gjort rätt för sej. Betalt sina räkningar och försäkringar för att sen på sin dödsbädd bli blåsta på 10.000 kr!

Frågan är hur sugen man blir på att tillhöra ett samhälle och betala in räkningar till ett system som utnyttjar en. Inte så konstigt att man kan få babylonsjukan!


Tillbaka i Oslo!

Efter en händelserik lång helg med familj och vänner är jag nu tillbaka på Majorstuen i Oslo! Det kändes väldigt bra att va tillbaka. Tänkte berätta lite om helgen. Började som sagt i Växjö med familjen. På fredagen tog jag bilen ut till Gemla och bjöd farsan på födelsedagslunch på ett hotell i Alvesta. På kvällen var det förfest hos Maria och vi söng singstar och drack massa alkohol i vanlig ordning. Alla tjejerna ville till Oleo men jag va sugen på deluxe så jag fick med mej Per dit! Vi hade en trevlig utekväll och jag lyckades även få Per lite rund om fötterna! hehe. På lördagen gick mitt tåg vid ett så jag hann inte gör så mycket mer än att packa ihop mina saker, käka lunch och duscha.
I Göteborg väntade Lisa och Linus på mej på peronen. Så kul att se dom båda igen! Vi gick till NK och tog en fika. Fick även ta en titt på Lisa och Alex nya jobb på en frisörsalong inne på NK, As Nice!
Efter en färskpressad juice och kaffe på espresso tog vi spårvagnen ut till Hisingen vi inhandlade allt man behöver för en lyckad tacosbuffe! På kvällen mötte vi upp två av Linus kompisar, Max och Viktor och drog till en soft reggea klubb! Vi dansade HELA kvällen! Söndagen erbjöd lite shopping men mest bakiskäk och soffhäng!


Här kommer en bild på Sofia!



Hon är bara såå söt!


RSS 2.0