snowboard!!

Det bästa med att ha ett jobb där man jobbar på lördagar är att man får ledigt vissa veckodagar. Denna veckan är jag ledig både måndag och tisdag! Istället för att shoppa, träna eller sova så passade jag på att åka snowboard! Jag gick till Lina tidigt igår för att låna all utrustning och bräda. Tog mej ensam bort mot dom vita bergen i utkanten av Oslo. Då jag inset att jag hoppat av på fel bushållplats började jag lite förtvivlat gå mot vilket jag hoppades skulle vara rätt riktning. Lite ensam och lite borttappad stannade en bil på vägen och frågade om jag ville ha åka med bort till tryvann. Desperat av att komma fram till de vita backarna hoppade jag in i bilen. Det var en riktikt trevlig snubbe från Belgien. Han släppte av mej där man köpte liftkort och sa glatt ”ses i backen”, (på engelska). Nervositeten kom! Haha det var ju trots allt ett tag sedan man satt fast spänd på en bräda. Men efter några svängar insåg jag lättad att det satt kvar i mej. Som jag slet för att lära mej att åka snoboard! Men det var värt det. Det finns inte mycket som slår en blå himmel, ett snötäcktberg och en massa snygga liftvakter! Min nya vän från Belgien dök upp nere vid liften och vi bestämde oss för att slå följe ett tag. Min första tanke var väl att vi har nog inte så mycket att prata om men där hade jag fel. På min något osäkra engelska diskuterade vi lite allt möjligt i sittliften upp. Han verkade vara en typ som sett mycket av värden och gav mej bara änu mer inspiration till att resa!

 

Efter några timmar i backen och en kopp te lämnade min nya vän från Belgien mej för att hämta upp sin dotter på barnehage och jag tog mej ensam upp och ner för backarna. Kylan blev allt mer påtaglig men jag ville inte ge upp, jag hade trots allt betalat för hela dagen! Varje gång jag satt i liften tänkte jag nej nu står jag inte ut mer med denna kylan så jag tar ett åk till sen ger jag mej. Det blev några turer upp och ner men en filt och varm nyponsoppa hemma på Markveien lät som ett lockande alernativ så jag tog av mej brädan, bytte skor och gick för att hitta busshållsplatsen jag missade då jag skulle hoppa av. Ännu en gång missade jag den. När jag väl fick syn på hållåplatsen där jag gått av tidigare på dagen såg jag bussen åka. Men det var bara 10 min tills nästa gick. Vyn på vägen ner mot Oslo var helt fantastisk och tanken slog mej,  i think i love this city!

Idag är det tisdag och jag är väldigt trött efter gårdagens aktivitet men nu börjar klockan bli mitt på dagen så jag kan inte bara ligga inne i soffan. Även om det känns om ett välgigt lockande alternativ.

Ikväll ska vi baka scones men innan dess måste jag ut och leta upp en ny gitarrstämmare!

Vi snakkes:)


natt tankar

Min dator funkar inte som det ska tyvärr så det kommer inte bli lika mycket bloggande på ett tag. Sån tur väl så brukar Ninas dator stå framme och agera inernetcafe så jag snor den ibland.

Gick och la mej för en timma sedan men insåg att det var helt omöjligt att somna så tänkte blogga lite! John sover ju i mitt rum nu så jag sover inne hos Tilda. Riktigt trevligt faktiskt, ungefär som att "sovaöver" hos en kompis varje natt. Haha tänk vilken dröm det hade varit när man var så där i 12 års åldern! Glömmer aldrig när jag och Hanna Nilsson "sovöver" när vi var små. Det var bland det bästa jag visste!

Har under mina nätter inne på Tildas rum insett hur mysigt det är att lyssna på musik innan man somnar. Jag har ju mina högtalare ute i vardagsrummet så jag brukar aldrig göra det själv. Det är skönt för man låter tankarna gå till musiken istället för att analysera så mycket. Annars gör jag alltid det när jag ska sova. Börjar grubbla massor. Kan vara precis vad som helst, allt från varför jorden är rund, vad jag ska käka till frukost imorgon och om det verkligen finns någon gud... haha.

Började tänka ganska mycket på mina jobb tider. Just nu jobbar jag väldigt mycket helger. Funderar på om det är värt pengarna eller om tiden är viktigare. Ska ha möte med min chef på tisdag och jag tänkte ta upp lite med henne om hur jag vill jobba till våren. Jag är absolut inte missnöjd på något sätt men jag vet att det finns fler på jobbet som vill ha mer tider och att jag får dom bara för att jag blir prioriterad. Vilket känns jätte bra. Men vill man verkligen jobba varje lördag? Det är frågan. Just nu är jag ju faktiskt inte i Oslo för att spara så jätte mycket pengar utan mer för att leva och ha kul. Jag bor ju med fantastiska människor och vill ju få ut så mycket av helgerna som möjligt. Jag tror faktiskt att den tiden jag skulle vara ledig skulle vara mera värd än dom kankse 2000 extra i månaden.

Jag tänkte att jag skulle ta lite gitarr kurser. Håller på att spela ganska mycket och jag känner att jag utvecklas. Plus att jag just nu har ju både tiden och pengarna. Ska kolla upp lite vad det kostar och så. Kul att ha lite utmaningar framför sej i vardagen.

Haha vi satt på Sarahs jobb idag (Kaffekompaniet) och kom på oss sjävla med att redan planera nästa helg. Jonas och co ska lämna oss och bege sej mot värmen, vilket känns lite tråkigt, så dom ska nog ha hejdåfest till helgen. Sen funderar jag på att ta en sväng till Göteborg på söndag, för jag är ledig på måndagen, och hälsa på Lisa och Alex. Skulle behöva färga och klippa håret med!

Tildas och mitt nattliga tips:
Lev i nuet!

kos kos!


som sagt så sitter jag ju på Ninas dator så jag passar på att sno en bild på henne och Sarah!

 


Min namnsdag!

Jag vet att jag att jag har varit dålig på att blogga nu, men vet inte riktigt vad jag ska skriva. Visst man kan berätta om ens vardag och allt vad man hittar på men ibland känns det tråkigt att bara återberätta. Men det nya året har börjat bra. Vi hade en förträfflig nyårsafton men middag här hemma och två lyckade fester. Och i lördags hade vi en heljdundranders hejdå fest för John. Men nog om festerna! 

Vad har jag för planer för det nya året då?
Våren och sommaren kommer att spenders med familjen 10-14 här på Markveien i Oslo. Det känns riktigt bra. Förhoppningsvis blir det nån resa, bara en weekend någonstans hade varit nice. Det kommer ju i alla fall att bli lite turer ner till malmö/köpenhamn så man får hälsa på sin kära bror lite. Annars är jag vädligt nöjd med min tillvaro här i Oslo.

Idag är det min namnsdag!

Ha de

RSS 2.0